Menu
Gildia Pióra na Patronite

Rzeczy najważniejsze

Ludzie pytają:
Czemu tylko o miłości?
To nudne –
Oczy
Uśmiechy
Drżenia
Ciał i dusz
Ogień
Kłębki myśli rozwichrzonych
Nihil novi.
Patrzę ciemno
Uśmiechem koloru czerwonego wina
Pytam:
O czym mam pisać
Jak nie o sercu bijącym
Które wyrywa się
Rytmicznie
A jednak zawsze inaczej
O czym jak nie o nim
Co zna mnie najlepiej
O czym jak nie o myśli jego
Najnatrętniejszej
Co napędza je do biegu?
Muszę – mówię
Ab Iove principium

11 867 wyświetleń
100 tekstów
13 obserwujących
  • Okay

    19 June 2010, 17:40

    Czym by była poezja, gdyby nie poruszała serc?
    Co porusza serca bardziej od miłości?

  • Gold Fishy

    19 June 2010, 11:03

    Czasem chciałabym napisać coś sensownego na inny temat, ale zawsze kiedy zaczynam... no, najwyraźniej jestem bardzo uczuciowa i muszę o tym pisać ;)
    Dziękuję za opinie, pozdrawiam gorąco :)

  • topik

    19 June 2010, 08:46

    ładnie :-)

  • awatar

    19 June 2010, 07:45

    Jak to się ładnie czyta 'nihil novi koloru czerwonego wina' i zakończenie świetne, bardzo ładny wiersz. Trafiony @@)