Menu
Gildia Pióra na Patronite

na poboczu mokrej wiosny

Ludzie obyci
najczęściej się dziwią

X
miłość

Trzeba poczuć chłód
żeby docenić ciepło
twoich stóp

X

A gdy już nas nie będzie
to będą inni
z problemami
jak nasze

X
Egzystencja

Podobno rodzimy się po to żeby cierpieć...
Ale przecież jak oddaję mocz
to jest mi przyjemnie.

X

Kontrasty negatywu

Biednemu śnią się smakołyki
a bogatemu bandyci

X

Prosta tutka

Choć robi dobrze
to jednak
nikt jej nie szanuje

X

Wzgląd na bezwzględność

Garbaty człowiek jest wynaturzony
a wielbłąd - piękny

X
Pesymista

Wszędzie źle
ale w domu najgorzej

X

Moda

Cóż po kiecce
skoro zjedzą ją mole?

X

Świeci słońce
niż idzie rozpaczliwy
założę kalosze
i czapkę na zimę.

co za dzień.
Marka

127 935 wyświetleń
1427 tekstów
95 obserwujących
  • 2 June 2010, 12:33

    Garść myśli w wierszu dotykającym życia. Kiedyś przyjdzie taki dzień, że uda mi się przeczytać i zrozumieć, to co umieściłaś na tym portalu . Pozdrawiam Cię serdecznie Marko :)

  • majowywiatr.

    1 May 2010, 12:51

    *frapujesz oczywiście ;D

  • Nutka67

    1 May 2010, 00:31

    Ja też myślę, że ten tekst bardziej pasuje do myśli niż do wierszy. Ale te myśli są bardzo trafne.
    Pozdrawiam.

  • majowywiatr.

    30 April 2010, 23:49

    Zacznij dodawać myśli, bo naprawdę rapujesz.