Menu
Gildia Pióra na Patronite

Zza rogu okiem

Ludzie o sinych twarzach
bez wyrazu
zmarszczek zatroskania
doskonali
wkładają do koszyków
pozycję społeczną
zapakowaną w marzenia
szeleszczą woreczki foliowe

Tylko dlaczego
w ich oczach
rozrysowuje się zawiść
gorycz

Sukinsyn się wyczerpał
jak bateria
nie podołał
spocony robotnik

Na starość
suchar i nocnik

Marka

127 803 wyświetlenia
1426 tekstów
95 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!