Menu
Gildia Pióra na Patronite

Ignoranci uczuć

Ludzie niewdzięczni,
zabijajcie się o brudne monety,
konajcie przy grobach śmierdzących pieniędzy,
igrajcie z losem,
umierajcie wśród bagna,
w którym się znajdujecie.

Ludzie bez serca,
oddajcie swe dziecko do sierocińca,
dokonajcie aborcji,
zdradzajcie swych mężów,
porzucajcie dzieci i żony!

Ludzie żałośni,
nie kochajcie,
nie pomagajcie,
nie płaczcie
i nie wzdychajcie...

Ignoranci uczuć
znajdują wspólny koniec.
Umierają z rozgłosem,
niczym walący się budynek.
Mają puste serca
i głowę wielką od wyrzytów sumienia.

8190 wyświetleń
55 tekstów
4 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!