Menu
Gildia Pióra na Patronite

Sen wczorajszy

Ludzie mają
wycofane twarze

Chrystus kołysze się
na fotelu bujanym
a kłębki wełny katulają
i wypadają z obrazu

Kobieta zanurzając twarz
w kubku kawy
przegląda problemy
osadzone w notatniku

Bezdomni i symbolicznie bogaci
jak pod skrzydłami nietoperza
siedzimy na dworcu opustoszałym...

128 103 wyświetlenia
1427 tekstów
95 obserwujących
  • giulietka

    12 May 2016, 12:28

    Po prostu: uwielbiam!

  • sprajtka

    12 May 2016, 10:55

    Lubię Cię czytać Piotrze:)

  • silvershadow

    11 May 2016, 21:48

    Przeczytałem z przyjemnością.