Menu
Gildia Pióra na Patronite

lubisz...

lubisz ciszę
którą motyle przenoszą
na swych skrzydłach
lubisz szept
który zakłóca zmysły
i staje się iluzją pragnień

nasz dzień, nasza noc

lubisz taniec motyli
szeleszczących o zmierzchu
które nadaremnie
opanowują zauroczenie
lubisz uczucie niepewności
które bezradnie
poszukuje autostrady wzruszeń

nie zapominaj
są jeszcze ścieżki i drogi
nie obiecuj szczęścia
ono ma różne kształty

39 433 wyświetlenia
252 teksty
27 obserwujących
  • Maryla S.

    28 May 2020, 10:49

    Dziękuję 💚

  • niewidzeinaczej

    28 May 2020, 10:47

    Autostrada wzruszeń i różne kształty szczęścia porwały moją duszę prosto do nieba, śliczny wiersz :)