Menu
Gildia Pióra na Patronite

jeszcze raz

Lubię wyrazistość czerni i bieli.
W szarościach tonie wszystko
gdy jest ponadto - jak wirujący kurz
przysłaniając co oczywiste w świetle.

Lubię gorzką herbatę
i życia kolory gdy wiem,
że i ty paletę barw
zamkniętą masz w sobie.

Gdy cierpliwość się kończy
jej resztki zamrażam na potem.
Nie klękam i hołdów nie składam
idąc palić mosty szare.

Jednak mój grzbiet,
wciąż za sobą taszczy kładkę.

Dzisiejszej chwili i kilku minionych
rozpęknięte jutro
okruchy pamięci skrzętnie ominie.

2011
https://www.youtube.com/watch?v=jzF_y039slk

84 155 wyświetleń
2127 tekstów
24 obserwujących
  • sprajtka

    5 August 2014, 17:06

    Lubię to;)