Menu
Gildia Pióra na Patronite

Chwila przechodząca

Lubię wstać o świcie
spojrzeć w dal
gdzie można szeptem pokrzyw oddychać
i spijać czeremchy zapach

W każdym z nas oranżeria
ocieka wilgocią poranka
palmy chylą się ku ziemi
liliom wykradając zapach

Ziemia jeszcze mokra
kark wystawia do słońca
kropla rosy na płatku róży
jak łza
mieni się i srebrzy w oku...

128 104 wyświetlenia
1427 tekstów
95 obserwujących
  • RozaR

    19 May 2019, 05:24

    Widać piękny był poranek jak łza w oku pojawiła .

  • 18 May 2019, 22:07

    Ty
    tradycyjnie dziękować mi nie musisz, bo Ci się zdaje żeś wielki.Niech Ci się zdaje

    pisz db teksty i tyle

    osobista kultura autora itd., mnie nie interesuje

  • 18 May 2019, 21:16

    czytałem 3 razy
    3 razy tak

    czysta poezja
    tak się maj
    dzięki