Menu
Gildia Pióra na Patronite

Chwila

Lubie płynąć pociągiem
za oknem żółcą się nawłocie
pod sinym niebem
agresywnego podniebienia niżu

Jest nam tu tak słono
w zaparowanym wagonie
jakiś mężczyzna ze smokiem
na ręce
ze słuchawkami w garści
przysypia
na ręce drogi ma zegarek

W tym roku lato
oddechem wilgotnym
jak pożądanie kochanki
gorące
ręka na karku
rozciera fałdki
konduktor
jedynie przytomny
mówi do radia
i jedziemy dalej...

127 805 wyświetleń
1426 tekstów
95 obserwujących
  • Naja

    5 September 2018, 07:02

    Zatrzymana w "kadrze" :-)