Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz Tekst dnia 15 July 2019

inne miłości

lubię patrzeć w okna
w których odbija się słońce

nie domykać
szyb w samochodzie
i czuć
jak jazz wylewa się po szybie
na chodniki

lubię
na luźnych zapiskach męża
stawiać litery
wśród cen
złomu i miedzi

siedzieć za stajnią
w zepsutym samochodzie
pomiędzy płaczącą wierzbą
a ursusem

dotykać wzrokiem
dopełniającego się księżyca
zmrużonymi oczami
suszyć świeże pranie
na sznurku

13 967 wyświetleń
88 tekstów
29 obserwujących
  • .Rodia

    30 January 2023, 11:57

    (-;

  • .Rodia

    16 July 2019, 09:57

    śniło mi się że się spotkaliśmy u ciebie na wsi
    wielki pokój z dużym kominkiem, a obok niego było takie stare łóżko, za oknem padał deszcz i myślałem sobie że konczę ten urlop
    chatka wiejska etc etc
    nie wiem co robił wielki rozpięty parasol, nad kominkiem - tak jakby miał kierować ciepło przed siebie a nie wszędzie
    sen nie miał zabarwienia erotycznego, co ciekawe
    hmm miałaś na imię anna na zmianię z joanna

    miłego dnia p.

  • zatopiony.wrak.

    15 July 2019, 18:08

    :) hehe
    może pomiędzy wierszami coś można wyczytać

  • .Rodia

    15 July 2019, 17:05

    niet
    na pewno nie chodziło o LGBT

    chciałem pożartować, ale nie było z kim

  • zatopiony.wrak.

    15 July 2019, 15:08

    to bardzo miłe, dziękuję Wam

    Mama, motywacja wspaniale wpływa na dziecko :)

    Marku, a czy Ty wiesz?

  • .Rodia

    15 July 2019, 12:48

    a czy wiecie o co chodziło autorce pisząc "inne miłości"?

  • sprajtka

    15 July 2019, 09:14

    Gratulację. Wiesz, że jestem twoją fanką córciu;)

  • fyrfle

    15 July 2019, 09:04

    Gratuluję.

  • zatopiony.wrak.

    13 July 2019, 09:05

    Adamie, miło mi.
    Kamilu, dziękuje :) słowa od Ciebie dużo dla mnie znaczą

  • Kamil Borkowski

    13 July 2019, 06:06

    Takie wiersze przypominają jak kocham poezję, dzięki. Zapachniało...