Menu
Gildia Pióra na Patronite

Magia chwil...

Lubię jak jesteś czasami małym dzieckiem
na pachnącej łące łapiesz błękitne motyle
albo jak droczysz się ze swoim pieskiem
nawet nie wiesz miła, ile znaczą te chwile…

Lubię tę beztroskość wspólnych spacerów
i oczekiwanie na magiczny zachód słońca
jak w poświacie barw liści i nieba kolorów
szukasz swojego odbicia w moich oczach…

Lubię te wszystkie spontaniczne z tobą chwile
one wypełniają obietnice „ na zawsze razem ”
i chociaż są ulotne jak spłoszone motyle
dodają sił w wspólnym dążeniu do marzeń…

190 739 wyświetleń
1575 tekstów
600 obserwujących
  • 7 July 2012, 19:44

    bardzo ładny wiersz ,, przyśni mi się dzisiaj ..jestem tego pewna... opowiem Ci Gerardzie swój sen jak się wyśpię... pomoże mi on... jestem tego pewna zwyciężyć z każdą psychodramą.... nawet z tą przez ludzką złośliwość i nieodpowiedzialność ludzką zaplanowaną..... dobranoc

  • aloya

    7 July 2012, 17:26

    piękny:))

  • 4 July 2012, 01:45

    Dobrze ze człowiek chociaz wiersze ma okazję poczytać. nawet wyspać się nie można na tej pseudo świętej górce,,szczekające psy pod oknem człowiekowi to uniemożliwiają.. przepraszam Gerard.. pewnie to 'jakiś dogo psychodram wszechwładny

  • 3 July 2012, 17:08

    A ja się powtórzę... lubię Twoje wiersze i magię w nich zawartą :)))
    Pozdrawiam serdecznie :)))

  • Seneka 18

    3 July 2012, 17:01

    Dziękuję Wam serdecznie za dobre słowa, które zostawiacie pod moimi tekstami...

  • 3 July 2012, 12:55

    Bardzo ładne. :)

  • słoneczniki

    1 July 2012, 20:54

    To chwila jest magią...
    czasem jej nie zauważamy, albo uświadamiamy ją sobie za późno...
    Kiedy mamy jej świadomość - zapisujemy ją trwale w pamiętniku wspomnień...

  • magdzia0108

    1 July 2012, 08:11

    Gerardzie czarujesz... :) Piękny wiersz! Pozdrawiam:)

  • gabaldon

    30 June 2012, 22:53

    Cudowne chwile... chociaż ulotne ...warte każdej sekundy...
    Nadają życiu niepowtarzalny smak...i głaszczą wspomnieniami...
    gdy czasami część swojej drogi, przejść musimy sami...

    Ciepło......:)

  • miramija

    30 June 2012, 22:45

    Śliczny wiersz...