Menu
Gildia Pióra na Patronite

Lubię...

Lubię zachody gdy drzewa się palą,
Słowa warte tyle, co Ci, którzy je wypowiadają.
Lubię wieczory z kubkiem herbaty,
Myśleć na milion sposobów – nic poza tym.
Lubię spojrzenia choć tylko te szczere,
Gdy ludzie wokół szanują milczenie.
Lubię krawędzie te ostre i nagłe,
Ślepe uliczki, budowle martwe.
Lubię czuć życie w każdej komórce,
Wiedzieć, że na noc do domu nie wrócę…
Lubię gdy w zegarku czas cofa się nieziemsko,
rozluźniający dym w płucach i ich lekkość.
Lubię swój charakter i jego wady,
Ludzi, którzy nie byli i nie są doskonali.
Lubię zatracić się kompletnie w muzyce,
Nie opisze uczucia, bo go nie skrócę…
Lubię gdy kruki przelatują mi nad głową,
Błyszczące pióra, szeleszczącą mową.
Lubię pamiętać tylko o dobrych chwilach,
Grać czysto i nikogo nie obwiniać.
Lubię mieć poczucie świadomości,
w snach budując scenariusze tożsamości.
Lubię gdy to co robię jest sensowne,
Tym bardziej jeśli bezinteresownie.
Lubię swą namiętność i brak opamiętania,
dla osoby wartej zakochania.

Wiecie co jeszcze w głowie się nie mieści?
Lubię wiedzieć, że przybędzie tych treści…
Bo zdecydowanie„Będę żyć aż do śmierci”!

Dziękuję P.M za inspirację oraz pokazanie mi wspaniałego miejsca na ziemii…

https://www.youtube.com/watch?v=n08d9HhcCxY

8499 wyświetleń
180 tekstów
12 obserwujących
  • Salomon

    24 April 2017, 15:44

    Podoba mi się
    Utożsamiam się :)