Menu
Gildia Pióra na Patronite

Lubię

lubię wymyślać nowe pozycje spania
zgadywać tętno na aorcie
stykać delikatnie zęby
pytać w myślach przechodniów
- czy jesteś szczęśliwy?
i słysząc nieme nie
kontynuować
- a kiedy będziesz?

lubię mówić dzień dobry
wyłączać fonię w telewizorze
marnować ciepłą wodę
nie oglądać się czy coś jedzie
chodzić po schodach
z zamkniętymi oczami
kłaść zapałkę na środku palnika
głaskać płomień

jest tyle ciekawych rzeczy
w codzienności
bez których szczęście
byłoby jak ten worek piasku
znaleziony na środku pustyni...

10 956 wyświetleń
85 tekstów
8 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!