Menu
Gildia Pióra na Patronite

lubię wiersze
białe
jak śnieg
jak mleko
bez rymu, bez dokładności
jeśli mówisz o uczuciach-
to wiersz
a moje uczucia wcale się nie chcą rymować
nierymowana jest miłość do ciebie
ani zachwyt wschodem też się nie rymuje
ni żal po stracie
też nie łzy

więc jak mogę pisać rymowane wiersze?

2902 wyświetlenia
21 tekstów
2 obserwujących
  • awatar

    27 July 2010, 11:19

    Lubię spotkania autorskie,
    siadam na ostatnim krześle,
    autor za stołem nabzdyczony,
    nikt nie nabrał się na jego oszołomy,
    chciał podpisywać a tu kasa pusta k.mać,
    sala milczy więc odzywam się nieśmiało,
    że chciałbym autora zapytać bo mnie zaskakuje ...
    na to wyskakuje z pierwszego rzędu,
    że przeczytał dzieła autora razy dziesiątki,
    że są genialne i ależ skądże bez wątpliwości,
    ja nie strwożony palce podnoszę i ponownie o głos proszę
    by autor coś powiedział, tego już było za wiele
    rodzina mnie dopadła, zauważyli, żem egzemplarza nie kupił
    uciekłem obawiając się, że mnie złupią.

    pozdrawiam

  • Piłkareczka*

    27 July 2010, 08:18

    + :)

  • marka

    26 July 2010, 20:31

    Białe pisanie jest najpiękniejsze.
    Można je różnie odbierać.
    Dawni kompozytorzy też nie pozostawili informacji jak grać ich dzieła i stąd możemy cieszyć się różnymi interpretacjami.
    Ciekawy i unikatowy wiersz.
    pozdrawiam.
    To wiersz o wierszach.

  • awatar

    26 July 2010, 20:21

    dużo tego "ja", i tych "rymów". pozdrawiam.

  • oliann

    26 July 2010, 18:21

    Miło mi, dziękuję :)

  • 26 July 2010, 17:03

    Podoba mi się Twój wiersz:) Ja tez lubię białe wiersze:)