Menu
Gildia Pióra na Patronite

...

Lubię Twój zapach o poranku,
Wspomnienie nocy, jakże namiętnej.
I bukiet kwiatów stojący na ganku,
Gdy leżę jeszcze w pościeli pomiętej.
By mnie nie budzić, (choć już nie śpię)
Stawiasz je tam każdego rana,
Uśmiecham się do Ciebie sennie,
Taka cudownie zakochana.
Nazywasz mnie swoją maleńką,
Parzysz mi kawę do śniadania.
Uwielbiam, kiedy cichuteńko
Szepczesz na uszko swe wyznania.
I kiedy czuję Twoje ciepło,
Coś w moim sercu drży radośnie.
Niech to, co w Tobie mnie urzekło
Nie obumiera, tylko rośnie.
Niech kwitnie nasza piękna czułość,
Żeby nie brakło w nas uczucia,
By nas zwyczajność nie zatruła
To pielęgnujmy swe odczucia.

/Joanna/

63 496 wyświetleń
347 tekstów
60 obserwujących
  • Nutka67

    23 August 2010, 13:13

    Dziękuję Bogusiu za ciepło, które od Ciebie emanuje. I za miłe słowa.
    Dziękuję Dawidzie za odwiedziny.
    Pozdrawiam serdecznie w ten piękny poniedziałek Wszystkich, którzy tu zaglądają.

  • 23 August 2010, 10:39

    Śliczny wiersz Joanko. Zapach Ukochanego z zapachem kawy, podanej przez Niego. Hi hi "rymnęło" mi się :P Pozdrawiam cieplutko i miłego dnia życzę moja Ty Joanno od Aniołów :)))

  • Drwal

    23 August 2010, 08:21

    Dzięki za te słowa. ; )
    A błąd - mam nadzieję poprawiłem. ^^

  • Nutka67

    21 August 2010, 22:20

    Dziękuję Awatarze. Twoje słowa wiele dla mnie znaczą.

  • awatar

    21 August 2010, 22:14

    to takie delikatne, takie ładne, pozdrawiam +

  • Nutka67

    21 August 2010, 14:00

    Bardzo dziękuję. Wasze opinie są dla mnie bardzo ważne.
    A jak to robię? Piszę, tak, jak czuję. Nawet, jeśli opisuję przeżycia kogoś innego, to opisuję je, tak jak ja czuję, a nie tak, jak zostały mi opowiedziane.
    Dziękuję raz jeszcze.
    Pozdrawiam serdecznie.

  • Wichura

    21 August 2010, 13:06

    Oj, rozpłynęłam się, Joasiu, w tej czułej sielskości... Perełka.

  • Seneka 18

    21 August 2010, 09:30

    Nio a my mamy przyjemność w czytaniu Twoich literek...:)

  • Nutka67

    21 August 2010, 07:05

    Ewo, Gerardzie, serdeczne dzięki.
    Odkąd czytam Wasze komentarze od nowa mam ochotę pisać. Bardzo miło wiedzieć, że mnie czytacie.
    Pozdrawiam.

  • Seneka 18

    21 August 2010, 06:23

    Pięknie piszesz...Czytając Twoje wiersze choć na chwilę można oderwać się od szarej codzienności...
    Pozdrawiam.