Menu
Gildia Pióra na Patronite

BALKON

Lubię, to chyba za mało powiedziane.
Uwielbiam te czerwcowe śniadania,
Kawy z grzanym drożdżowcem,
Obiady, kolacje,czerwone wino, rozmowy,
Muzykę, śpiew i taniec do późnej nocy.

Lato w cieniu dziesiątków czerwonych róż,
W świetle setek lampek jaśminowca,
Zmierzchy rozświetlone kołyszącymi się
Kolorowymi płomieniami pochodni
Nemezji, lewkonii i lwich paszczy.

Balkon w objęciach setek kwiatów.
Z niego przez wielokolorowe okulary,
W których soczewkami ich płatki,
Widok na Grojec i Beskidy,
A w nim spokojne tulące się szczęścia.

297 746 wyświetleń
4773 teksty
34 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!