Menu
Gildia Pióra na Patronite

Lubię...

...
Lubię... ten wiatr który szeptem
całuje moje włosy
dłonie nieśpiesznie przesuwa jak klawisze wirtuoz gdy... zamienia je w dotyk...

Lubię... delikatnie sny zmysłami przelewać...
rzeźbić kruche sny
pejzaże malować...

Lubię... gdy wiatr cicho śpiewa mi nad urwiskiem
zabłąkane niesie myśli- liście
jak czekającym z utęsknieniem listy...

Lubię... frywolnie rozchylać usta
całować szumnie każdy deszczu kryształ...

Lubię... kochać takie chwile samotnie...
lub z Tobą je czytać...
po omacku w myślach...

Anita Steciuk

15 420 wyświetleń
173 teksty
6 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!