Menu
Gildia Pióra na Patronite

Tychy - kapliczka przy ulicy Roweckiego

Lubię takie momenty miast,
W których tyle wiary, modlitwy
I tak wiele historii dobra zwykłych ludzi.

W takich miejscach dostaje siłę
Do życia prostego, bo uczciwego,
Choć boli, bo wyśmiane, wydrwione,
Poniżone, ale o paradoksie,
Jakże one bardzo bardzo szczęśliwe.

Tam, w tych i pomiędzy drzewami
Jest wszystko co potrzebuje:
Bóg Ojciec, Jezus Chrystus
I wesoły, z poczuciem humoru
I pełen wigoru Duch Święty.

Odnajduję tam siebie jutro
I zabieram ze sobą tą moją
Radość i to serce do życia
W kochaniu Ciebie i w cierpliwości
Dla gatunku ludzkiego,
Naszego powszedniego chleba
Z polepszaczem i zakalcem.

Boże mój, Aniele Stróżu i Drodzy Zmarli -
Pamiętam i dziękuje za to, że
Dobrze jest.

297 714 wyświetleń
4773 teksty
34 obserwujących
  • fyrfle

    14 May 2020, 11:40

    Agniecha, cokolwiek miałaś na myśli, wierzę, że w Twoje dobro. Pozdrawiam.

  • agniecha1383

    13 May 2020, 13:40

    Naszego powszedniego chleba
    Z polepszaczem i zakalcem.

    Na dobre i złe...
    Pięknie doprawdy. Pozdrawiam :)

    od fyrfle