Menu
Gildia Pióra na Patronite

Dwa wspomnienia

Lubię się w tobie błąkać
jak w jesiennym pejzażu przedmieścia
ze starą torbą na ramieniu od mamy
i notatnikiem z ukraińskiego stoiska

Gdy w rudym płaszczu
idziesz zziębnięta
i niesiesz bukiet klonowych liści
to patrzę na ciebie
a ty uśmiechnięta
obracasz się zwinnie
w barwnej jesieni

Życie przechadza się w kapciach
lub w butach
i niesie w pamięci dzieciństwa ślad
jak szło się do sklepu
po ciągnące krówki
w upalny poranek wlany do miasta...

127 828 wyświetleń
1427 tekstów
95 obserwujących
  • onejka

    28 November 2018, 12:43

    Te Twoje metafory !! miód , cud !

  • 27 November 2018, 10:42

    pięknie , a w dodatku w jesiennym klimacie

  • Naja

    27 November 2018, 09:39

    Ładne bardzo :-)))

  • 26 November 2018, 20:48

    Ładne, jeszczejesienne, a tu już prawiezima. :)
    Pozdrawiam. :))