Menu
Gildia Pióra na Patronite

W oddali

Lubię przysiąść w fotelu mojej nieporadności,
patrzeć na orszaki tryumfujące w słońcu,
przycupnąć w uboczu patrzeć na walkę słowa.
Lubię przysiąść pod drzewem wspomnieć o ciężkich rozmowach
mocy i niemocy prawdy, sile i bezsilności po równo,
o możliwościach bez mocy sprawczej,
pragnieniach trzymanych w kieszeni,
o miłości do siebie samego
o utraconym zapachu
o Tobie i o sobie,
ale to na końcu.

140 474 wyświetlenia
1595 tekstów
12 obserwujących
  • piórem2

    16 June 2020, 19:37

    dzięki córeczko

  • aniapearl

    16 June 2020, 19:36

    Tak proste a zarazem tak trudne. Piękne

  • piórem2

    16 June 2020, 18:44

    milego

  • 16 June 2020, 15:27

    To gratuluję.
    Miłego dnia. :)

  • piórem2

    16 June 2020, 07:49

    tak zaspiewałam to w niskiej tonacji bez fałszu i spokojnie, teraz mogę odetchnąć

  • 16 June 2020, 00:21

    Bardzo ładne.
    Czy udało Ci się zaśpiewać tak, jak chciałaś?
    Dobranoc. :)