Menu
Gildia Pióra na Patronite

* Bardzo lubię jesień *

Lubię naszą jesień
W jej szarych kolorach.
Zwłaszcza mokry wrzesień
O różnych dnia porach.

Świat mgłą otulony
Strugi deszczu chłoszczą
Dywan traw upstrzony
Kolorów radością.

Sine chmury gnają,
Wiatr w gałęziach wyje.
Liście barwą grają,
Wiatr kobierzec szyje.

Ludzie siedzą w domach,
A ja jesień lubię.
Więc biegam w kaloszach
I wchodzę w kałuże.

Z drzew krople spadają,
Wiatr je dla mnie strąca.
Liście mi gadają
- jesienią... pokocha.

48 023 wyświetlenia
281 tekstów
37 obserwujących
  • 22 September 2020, 08:35

    Pokocha, 3mam kciuki. 😊

  • Maciek Zz

    21 September 2020, 20:06

    Doroto, dziękuję za miłe słowa - postaram się pisać od nowa.
    - do miłego 😀

  • Maciek Zz

    21 September 2020, 20:02

    Mario, nie ma kałuży?, a dobrze patrzyłaś? No, dzięki mnie, sobie dzisiaj wyobraziłaś. 😁

  • DorotaB

    21 September 2020, 19:56

    Interesujący i bardzo ujmujący wiersz oby tak dalej .Pozdrawiam