Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz Tekst dnia 29 March 2021

Świtem będzie ten zmierzch

Lubię kiedy na mnie patrzysz
- z przyzwyczajenia
i choć ci już nie wierzę
rodzą się we mnie dobre owoce

i choć światła coraz mniej
nie budzą się już demony

bo ta miłość łaskawą jest
otwiera dla mnie swe rzeki
zaprasza i szumi

żegluję więc w zapomnienie
nad twoją głową, wolna

więc zostań na brzegu i patrz, jak lubię

i wybacz, że do szczęścia chcę dopłynąć
sama

13 047 wyświetleń
57 tekstów
56 obserwujących
  • Malusia_035

    10 April 2021, 18:46

    Lekko się czyta ,taki spokojny ,a jednak daje do myślenia :) Podoba mi się :)

    Pozdrawiam Cieplutko :)

  • Nie płacz Ewcia

    30 March 2021, 19:31

    Dziękuję pięknie za wyróżnienie. Dziękuję tym wszystkim, którzy zachcieli przeczytać moje słowa.

    Pozdrawiam serdecznie.

    od Grafit, Hares, Duse
  • RedRose

    29 March 2021, 19:27

    " Zawsze gdzieś czeka ktoś
    Tak już jest, tak musi być..."

    Oby tam gdzie dopłyniesz czekał jednak ktoś
    z kim to szczęście podzielisz :)

    Piękny wiersz!

    od Wagarowiczka, Hares, Meron