Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz Tekst dnia 4 September 2020

***

lubię gdy pada
znowu jestem dziewczynką z cukru
co wymykając się z domu
gubi kalosze

gdy pada
ona z tą miną i sercem na dłoni
stoi w drzwiach z puchatym ręcznikiem
cierpliwie wygniata deszcz z warkoczy

lubię

niby przypadkiem
wskoczę sobie w kałużę

Sylwia Pryga

40 784 wyświetlenia
285 tekstów
27 obserwujących