Menu
Gildia Pióra na Patronite

mocno

lubię, gdy jesteś
we mnie mocno

jak śmierć, co wchłania życie

śmiech i zachwyt

wchodząc sobie w słowo
otwierają właściwe oczy
nie nam

oddzieleni od czasu
spadamy z chmur małymi aniołami

wszystko we mnie hymnem

i Twoje serce, pełne dobroci
lekko oddycha...

pod obcym słońcem

mną, mocno

tak...

lubię

78 384 wyświetlenia
347 tekstów
254 obserwujących
  • Adamo85

    31 October 2012, 23:59

    Piękny wiersz...

    ;)

  • belzebub

    23 October 2012, 19:11

    Jak śmierć co wchłania życie - przenośnia wiecznej miłości,
    głęboki sens obcego słońca, bliskość.

    Miło mi czytaj tak uroczystą poezję. Pozdrawiam Anno.

  • Voyage

    18 October 2012, 00:37

    i Twoje serce, pełne dobroci
    lekko oddycha...

    pod obcym słońcem

    eeehhhhhhhhhhhhh..Andzia, potrafisz..;))mocno tak..

    A wiersz piękny..

  • IceCherry

    17 October 2012, 23:25

    A ja lubię czytać twoje mocne wiersze Aniu ;)

    Piękny...

  • EmilG

    15 October 2012, 21:43

    lubię, gdy jesteś
    we mnie mocno

    jak śmierć, co wchłania życie

    ujął mnie ten kawałek, jak i całość rewelacyjna, metaforyczna głębia

  • słoneczniki

    15 October 2012, 19:58

    Piękny wiersz...

  • 15 October 2012, 19:33

    Powiało erotyzmem...

  • No_One_

    15 October 2012, 19:24

    "lubię, gdy jesteś
    we mnie mocno

    jak śmierć, co wchłania życie"


    Wyłoniłam ten , co najbliżej mnie.

  • Sheldonia

    15 October 2012, 19:23

    Dreszcze... Świetnie to napisałaś. Aż głupio komentować, ale chciałam coś po sobie zostawić...