Menu
Gildia Pióra na Patronite

Lubię deszcz

Lubię deszcz smętny deszcz
taki co to siąpi pod drzewem
czasem mży innym razem tańczy
mój ci on- przemoknięty
-zziębnięty kochanek

Lubię też po nim parujący
na polach Roztocza -czarnoziem
lubię deszcz który mgły obmywa
błądzące po polach -ospałe

Lubię deszcz zmywający łezki
w pomarszczonej twarzy zabłąkane
lubię deszcz który daje odetchnąć
wyschniętej na popiół -Matce Ziemi

7630 wyświetleń
254 teksty
2 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!