Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz

***

Lubię delikatny powiew jesieni
Spadające ptasie pióra
Odlatujących Ptaków Anielskich
Zostawiają swój ślad w pamięci

Dywany złotych liści promienistych
Ciepło i miękkość dających
Czekających na wiatr zmian
Przecież nie będą trwały wiecznie
Zima przyjść musi koniecznie

Nim zima jesień zastąpi...
Cieszmy się deszczem jeszcze
Ostatnimi liśćmi na drzewie
Suchymi gałęziami które są w potrzebie

Ile radość może być w Nas
W ten jesienny nostalgiczny czas?
Od Nas zależy
Czułość jaka jest mi - Nam dana z rana
Powinna być w radość ubrana i....
Dalej przekazywana

Więc z czułością wielką
Przytulmy każdego kto tego potrzebuje
Jesień i dobre serce zobowiązuje
Przytulam mocno...
Proszę Cię: podaj dalej
To nic nie kosztuje Cię wcale...

Czekoladowa Wenus
21.11.2021

1)~12:00
2)15:00

281 589 wyświetleń
2731 tekstów
35 obserwujących