Menu
Gildia Pióra na Patronite

Inny

Lubię czasem kłaść się
na parkowej ławce
i pisać, rysować,
gdy ze słowa powstaje obraz
równie zagmatwany jak ja.
Tak bardzo sam.
Miało być inaczej.
Miało być inaczej.
Miało być.
Miało...
A tymczasem
leżę ze sobą razem.
W parku.
Ósma na zegarku.
Wieczór.
Wracają kibole po meczu.
Kolejny raz odrzucam
jakże mi potrzebne uczucia.
Zabić.
Wszystko to zabić.
Złota zasada wpojona
od wczoraj.
Nie ranić.
Serce przyćmić.
Nie ranić.
Serce zabić.
Zabić.
I się karmić
myślą,
że jest dobrze.
Nie jest.
Nie było.
Nie będzie.
Nie będzie.
Nie będzie.
Nie.
Skąd wiem?
Nie wiem.
Nie będzie.

36 491 wyświetleń
369 tekstów
41 obserwujących
  • 26 August 2010, 09:55

    Kiedyś nie mogłem, teraz mogę, więc stawiam plus. To jest dobry wiersz, rytmiczyny, przyjemny i życiowy- czyli taki jaki lubię.

  • majowywiatr.

    26 August 2010, 08:46

    A to Mentos i wiersze pisze.

    Zabić. Serce trzeba zabić.

  • 28 July 2010, 07:34

    Wiersz bardzo ciekawie zbudowany. Forma przyciąga wzrok, a na temat treści to się nie wypowiem:D W każdym razie bardzo realistyczny, współczesny obrazek po trochu świata i po trochu duszy. :)

  • sand

    24 July 2010, 11:26

    Ja jeszcze nie mam "biletu" do stawiania plusów przy wierszach :)
    ale takiego z miła chęcią postawię +

  • Piłkareczka*

    24 July 2010, 08:59

    Inny co nie znaczy że słaby :) ja stawiam plusa :) +

  • sand

    23 July 2010, 23:04

    Pozdrawiam Mentos,
    to nie inność wiersza przykuwa do "ławki", a realność chwili...
    Dałabym plusa, ale czy on ważny...

  • 23 July 2010, 22:44

    Wiersz dobry, jak wskazuje tytuł, inny. I dla tego dobry,