Menu
Gildia Pióra na Patronite

Lubię bawić się z poezją

Lubię bawić się z poezją
zastępuje mi rozmowę
Jest dialogiem czytelnika
ze mną który lubi wiersze

Czytać po tamtej stronie
lubię w wplatać myśli
W strofy rymowane
myśl nie zginie w próżni

Trwały ślad pozostawi
nie da przejść obojętnie
Zastanowić się pozwoli
nad moim przesłaniem

Lubię bawić się z poezją
ona każdy temat przyjmie
W miłości całkiem oddana
kiedy w tęsknej pajęczynie

Lubię bawić się z poezją
sprawiać wszystkim radość
Mój czas w pisaniu sprzyja
nie rzucam słów na wiatr

Każda chwila zjawiskowa
plecie rymy moja głowa
Tam gdzie prowadzi vena
piórem Polszczyzną...

wzbogacona

92 603 wyświetlenia
880 tekstów
21 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!