Menu
Gildia Pióra na Patronite

Lubię bawić się z poezją

Lubię bawić się z poezją
zastępuje mi rozmowę
Jest dialogiem czytelnika
ze mną który lubi wiersze

Czytać po tamtej stronie
lubię w wplatać myśli
W strofy rymowane
myśl nie zginie w próżni

Trwały ślad pozostawi
nie da przejść obojętnie
Zastanowić się pozwoli
nad moim przesłaniem

Lubię bawić się z poezją
ona każdy temat przyjmie
W miłości całkiem oddana
kiedy w tęsknej pajęczynie

Lubię bawić się z poezją
sprawiać wszystkim radość
Mój czas w pisaniu sprzyja
nie rzucam słów na wiatr

Każda chwila zjawiskowa
plecie rymy moja głowa
Tam gdzie prowadzi vena
piórem Polszczyzną...

wzbogacona

93 718 wyświetleń
899 tekstów
21 obserwujących