Menu
Gildia Pióra na Patronite

tam gdzie się zaczynasz i ja kończę

Loreena McKennitt - Skellig
https://www.youtube.com/watch?v=V2tiuhpLex4

miłość kochana
to jakby zostawić komuś życie
w tym kubku z którego wypija co dnia
samotność poranków

znaczy składać rumiane lico
obok zlęknionych w nas blizn
nie-dzielonych nawet szeptem
na dwoje

i żeby w skórze
jak kora spękanej
zakorzeniać ślady palców
na wieczną nierozłączność

miłość kochana
to tylko te bezdroża
szukające czyichś stóp po zmierzchu
scałowana z ust słabość -

za jaką oddaje się serca.

9578 wyświetleń
71 tekstów
80 obserwujących
  • motylek96

    4 April 2015, 18:36

    cudny...

  • Lacrimas

    11 March 2015, 20:41

    Ech, gdyby faktycznie tak łatwo było sprecyzować ten dziwny stan... ;) Choć zdarza się, że wypowiem coś (z siebie) z większą dozą wzniosłości.

    Nie mniej - dziękuję za odwiedziny i komentarz.

  • zielonomodra

    11 March 2015, 20:23

    to prawda, taka jest miłość, udało Ci się napisać to bez lukru i patosu...