Menu
Gildia Pióra na Patronite

Do końca

Łkając cichutko do szyi się tuli
Niebieskie szafirki ronią gorzkie łzy
Wyciera nosek rąbkiem mej koszuli
Spełniają się nasze najczarniejsze sny

Sędzia w białym fartuchu
Niczym wyrok lepi słowa
Choć chce podnieść nas na duchu
Na nic zda się jego mowa

Co nas czeka teraz wiemy
Z przeznaczeniem krwawa wojna
Tkwi w nas głos nadziei niemy
Ona wciąż drży niespokojna

Choćbym zgnić miał na dnie piekła
I nie ujrzeć więcej słońca
Choćby krew litrami ciekła
Będę walczył z nią do końca

48 106 wyświetleń
592 teksty
92 obserwujących
  • PetroBlues

    19 August 2011, 16:23

    Dziękuję, ten wiersz faktycznie jest mi bardzo bliski emocjonalnie:)

    Pozdrawiam:)

  • poprawna

    19 August 2011, 16:13

    Hmm... Ze wszystkich, które tu umieściłeś ten podoba mi się najbardziej. Niemal czuję Twoje emocje.

  • PetroBlues

    8 April 2011, 07:51

    Grzesiu,wojna serca z przeznaczeniem...
    Danusiu,ciekawa interpretacja,bardzo ciekawa:)

    Pozdrawiam ciepło:)

  • Pytia

    7 April 2011, 22:06

    Ślad...tatuaż, którego pozbyć byśmy się chcieli....lecz mimo wszystko blizny ...pozostaną
    bolesna, lecz piękna walka wnętrza i rozumu

  • Irracja

    4 March 2011, 14:15

    ... wojna http://www.cytaty.info/mysl/ojcowskamiloscitylkotroche/1 ">serca z prawem i przesądami... okrutna wojna ze samym sobą...

    :-(

  • PetroBlues

    4 March 2011, 07:36

    Nie musisz pytać Ewo:)

  • motylek96

    3 March 2011, 23:25

    W ostatniej zwrotce przekazałeś siłę z jaką walczyć będziesz
    Duży plus...a wiersz zabieram sobie:))Mogę?

  • PetroBlues

    2 March 2011, 23:00

    Trudny w interpretacji? A to dlaczego Madziu? Również pozdrawiam.

  • giulietka

    2 March 2011, 20:21

    Bardzo intrygujący, napisany lekkim piórem, trudny w interpretacji... Rarytas!
    Pozdrawiam;)