Menu
Gildia Pióra na Patronite

epistole

listów nikt nie pisze
przełykanych ze słodyczą
i goryczą siedem razy
palec chciałoby się wtopić
w bladozłotą stopę kawy
ust szukałoby się od brzegu
do skraju milczącej pustyni
strużki niebieskie płynęłyby
w korytku litery
oddech nabierałoby się od kropek
a bezdech wykrzyknikiem
pośpiechy w niedociągnięciach
nie ma w nim błędów
chociaż istnieją
prasujemy je poduszką
przed dziećmi
słońcem
wiatrem

dziś piszemy "TEKSNIE"
jakoś wszystkim zimno

21 191 wyświetleń
266 tekstów
27 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!