Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz

w sobie inny ..

listkiem na gałązce
zawieszony z dala od ziemi
nie robię niczego
szeleszczę ponad ziemią
rozmawiam z powietrzem
zagryzam wiatrem
mgłą popijam

w milczeniu odnajduję siebie
w czystym milczeniu bez żadnej myśli
wznoszę się wysoko do nieba
zostaję w ciszy

gdy poznaję siebie z sobą
czasem spotykam zupełnie
obcą sobie istotę
-----------------------------------------------
Wrocław; luty 2014

33 507 wyświetleń
384 teksty
9 obserwujących