Menu
Gildia Pióra na Patronite

Jesienny listek

Listek malowany jesienią
podarował mi wiatr.
Zawirował nad mą głową,
nim w dłonie me wpadł.

Przytuliłam go do serca,
usłyszałam cichy szept;

To ja...To ja...
Twoja miłość,
czekam na Ciebie.
Czy słyszysz wiatru śpiew?
On do ciebie niesie tęsknotę.

Proszę przyjdź,
przytul mnie,
niech powrócą tamte dnie,
Proszę wybacz,
że zraniłem cię.

Jest tyle serc
co wciąż kochają się.
Lecz przez błędy przeszłości,
ich drogi już nigdy
nie zejdą się.

27 415 wyświetleń
180 tekstów
11 obserwujących
  • misiek45

    23 September 2012, 21:44

    Jesień wiruje w dzisiejszych wierszach lecz każdy ma swój urok,Twój Jolu jest miłością w listek wplecioną,pięknie-pozdrawiam serdecznie i miłej nocki;)))

  • miramija

    23 September 2012, 19:14

    Śliczna ta jesienna tęsknota i nostalgia... pozdrawiam :)

  • agniecha1383

    23 September 2012, 15:44

    Jesień przynosi tęsknotę... zakrada się nostalgia w serca...śliczny wiersz:) pozdrawiam