Menu
Gildia Pióra na Patronite

List do Polski

Matko, nie jestem dobrym synem.
Bywa, że po grządkach skaczę,
Butną robiąc minę...
Głupią raczej.

Dzisiaj Ty, Matko, znów się urodziłaś.
I dzisiaj z miłością Ci daję
Serce niegrzecznego, lecz Twojego syna.
Tak krawiec kraje, jak materii staje.

Polsko, jestem Twoim dzieckiem.
Smutnym wariatem pełnym miłości.
Tato i dziad ciężką za to wzięli lekcję.
Byś miała dziś święto Niepodległości.

Życzę Ci, Ojczyzno moja ukochana,
Na spokojnym niebie życzliwego słońca,
Pamięci o chwale i tak licznych ranach.
Twój syn, kochający Cię do końca.

Quid Quidem

Teksty z obrazami - List do Polski

Matko, nie jestem dobrym synem. 
Bywa, że [...] - exsilentio
List do Polski Matko, nie jestem dobrym synem. Bywa, że [...] - exsilentio
41 979 wyświetleń
581 tekstów
6 obserwujących
  • Nie płacz Ewcia

    11 November 2021, 17:43

    Urodziła się właśnie dzięki takim ludziom jak Ty! I dla Ciebie :)

    A skacz po grządkach, i tak Cię utuli z miłością :)

    Pięknie!

    od Fergus, Blanca87, Kasandra48