Menu
Gildia Pióra na Patronite

Przegrajmy

Starlight

Starlight

https://youtube.com/watch?v=xOKAZQ4nv1I

Liście odkryły swoje piękno, by opaść. Teraz latarnie zawstydzają nagie gałęzie. Sylwetki zamknięte w mokrych ulicach uciekają przed deszczem. Krople stukają w parapet. Czujesz rytm, tembr, ton...? Rezonans duszy... Niebawem zapłakane sople w słońcu zatańczą o nas słowom, by zapach wiosny mógł porwać je na odcień, posmak, aromat, dźwięk...

Czy zdążysz wyszeptać mi poranny spacer? Niech zaśnie dłoń w dłoni, a w źródle oddechu ucichnie sens. Zamknijmy siebie w jednym pocałunku, który szeptem opowie o krzyku. A jeśli w nim krople deszczu staną się ulewą, a delikatny powiew zerwie dachy naszych domów? Za kurtyną ciszy nie czeka zrozumienie. Nie ma już prawd, które nim usprawiedliwiłam. Możemy zdjąć z siebie ostatnie strzępy, by ogrzać się spojrzeniem. Zerwijmy szemraną pieśń, by móc smakować ją aż po zatracenie. Zaproś, by w tym jednym tańcu pogubić kroki, a podam swoją dłoń. Może stworzymy mapę śladów, którymi pójdziemy dalej? Wsłuchajmy się w siebie, nie chcąc niczego rozumieć, poznawać, zgłębiać... Najtrudniej jest po prostu być, a przecież właśnie to jest przyjemnością. Gdy uda nam się rozbudzić wiarę to tylko po to, by przeżyć. Zwabię w dłonie światło, które rozproszy chłód. Nie zasypiaj już w cieniu.

11 922 wyświetlenia
86 tekstów
26 obserwujących
  • kati75

    13 October 2019, 09:14

    Ładnie napisane ,można przeczytać jednym tchem:-)