Menu
Gildia Pióra na Patronite

Rdzewiejąc

Linieją dni, które już od dawna
pozostają nagie,
nie wzbudzają jednak
pożądliwych dreszczy,
same także nie drżą.

Wpada w nie światło
i nigdy więcej nie wypływa
na powierzchnię,
lecz gdy próbuję je zgłębić
obłapia mnie ciemność.

Usta malują się same,
włosy płowieją; dobrze, że
chociaż im nie jest wszystko
jedno.

9526 wyświetleń
114 tekstów
83 obserwujących
  • agniecha1383

    5 May 2012, 20:24

    bardzo dobrze...bardzo...i pisz dalej:)

  • 5 May 2012, 20:22

    wygrzebałam się już, tym wierszem.
    to zawsze pomaga.

  • agniecha1383

    5 May 2012, 19:59

    Wpadłaś w jakąś czarną dziurę i niechęć...do wszystkiego...posłuchaj rady Małgosi i wygrzeb się...znam to uczucie-pozdrawiam