Menu
Gildia Pióra na Patronite

Liczenie

Teksty z obrazami - Liczenie - exsilentio
Liczenie - exsilentio

Liczenie może brnąć w błocie
Przykute kamieniem,
Ale też może być liczenie
Jak łąka ścielona w stokrocie.

Więc kiedy mogę prostuję skrzydła.
Błękit z bólu chowa się w słońce,
Lodowe igły jak znicze płonące,
A wzrok w wylocie drogi przyszyty szydłem.

Niedługo Wielkanoc. Noc Wielka.
Bóg jest panem śmierci.
Nie będzie więc przeciw
Tęsknocie do piękna.

Jesteś ze mną, a czas płynie.
Obłok spokoju w kłębach życia.
Myślę o Tobie zawsze dzisiaj.
O chlebie i winie.

Quid Quidem

41 485 wyświetleń
573 teksty
6 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!