Menu
Gildia Pióra na Patronite

Relacje

Leżysz na zimnej podłodze,
Ręce wzdłuż ciała,
Nogi niewygodnie wyprostowane,
Spięty kark, czekający na atak,
Uszy i oczy jakby przestały działać,
Patrzysz ślepo w sufit.

Czy zawsze tak będzie,
Pustka nie opuści choćby na moment?
Wieczory spędzać będziesz samotnie?
Trzeźwo, ale jednocześnie tłumiąc wszystko w sobie?

Myślisz wiecznie o ludziach,
O ich zachowaniach, zaletach, wadach, konfliktach,
Ale nie jesteś wśród nich,
Trzymasz się z daleka.

Boisz się ludzi,
Boisz się zwykłych relacji międzyludzkich,
Przyjaźni,
Miłości.

Wolisz być sama,
Ale wiesz dobrze,
Że szczęścia w sobie
Nie znajdziesz!

10 933 wyświetlenia
136 tekstów
2 obserwujących
  • 18 October 2015, 09:48

    Może to nie strach przed ludźmi, lecz sobą?