Menu
Gildia Pióra na Patronite

jesteśmy

[ leżymy zetknięci głowami
czuję w sobie twój puls
wśród fioletu strun
rozpiętych pod koroną ... ]

gdzie jesteśmy w oku ptaka?
drzewa pszczoły ...
bezlik światów
niewiedzących o swoim istnieniu

odkryliśmy rysę w dzielącej nas ścianie

wszystko jest wiarą i wyobrażeniem
z duszy do duszy przez dotyk
kilka wersów na skrawku papieru

30 300 wyświetleń
360 tekstów
51 obserwujących
  • 20 February 2018, 11:59

    Krytyka powiadają buduje. Ale to bzdury.

  • silvershadow

    20 February 2018, 10:27

    Dziękuję Wam za poświęcony czas i (także krytyczne) cenne opinie.
    Pozdrawiam.

  • RozaR

    17 February 2018, 22:53

    Zaczyna się dobrze - pierwsza strofa - potem gorzej ale nadal ciekawie - a końcowa strofa pokazuje że autor nie jest wart uznania .
    Przypadek paplaniny uznanej za mądrą jest możliwy .

  • Smoky Blue

    17 February 2018, 15:51

    Dla takich słów/osób wróciłem w to ciasne wnętrze, doskwiera jednak ewidentny brak kilku zameldowanych.

  • 17 February 2018, 13:14

    Trudno się nie zatrzymać. Pozdr.

  • silvershadow

    17 February 2018, 11:30

    ;) dziękuję.

  • Papużka

    17 February 2018, 11:15

    Dotyka ...