Menu
Gildia Pióra na Patronite

leżeć w trawie,
pod dębem,
w sierpnia cieple błogim,
kiedy przekwita lato
i stygnie już ziemia.
Myśleć o rzeczach dobrych.
Robić to ,,z policzkiem na rozgrzanej ziemi”,
pod dachem z błękitu.
Potem zasnąć łapczywie
i doczekać świtu

4593 wyświetlenia
56 tekstów
3 obserwujących
  • Naja

    20 January 2022, 21:14

    Piękny wiersz. :-)

    od Meron