Menu
Gildia Pióra na Patronite

Krótkie momenty

Leż spokojnie i bez ruchu.
Leż na trawie i na brzuchu.
Patrz do góry i patrz w dół.
Otwórz oczy, chwilę stój.
Stał tu człowiek kiedyś inny,
teraz ty tu możesz trwać.
Zobacz kwiaty, łąki, lasy.
Usłysz ptaków polny śpiew.
Lecą w górę i wciąż w przód.
Z tą iskierką pośród płuc.
Tli się ona także w nas.
By dać siłę w trudny czas!

1674 wyświetlenia
8 tekstów
0 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!