Menu
Gildia Pióra na Patronite

Leśne opowieści

Leśne opowieści
Cicho szeptane przez wiatr
Szeleszczące igliwie
Pod butami
Liście paproci ubrane
W jesienne barwy
Przywołują zapraszającym gestem
W leśną gęstwinę
Nie oprzesz się temu
Pójdziesz jak zaczarowana
Staniesz pośród nich
Zapatrzona, zasłuchana,
Tu odnajdziesz spokój
I właściwy rytm...

1063 wyświetlenia
11 tekstów
0 obserwujących