Menu
Gildia Pióra na Patronite

"A to Polska właśnie"*

Lepiej z rodziną, w ogrodzie,
Grillując: kaszankę,
Karkówkę, szaszłyki
I pijąc łącki zdrój,
Spędzić miło, wesoło, biesiadnie
Majówkę,

Niźli prosić się niedźwiedzia,
Aby przepędził Górali,
Czyli udrożnił szlak
Na Gubałówkę.

*Stanisław Wyspiański - "Wesele"

297 717 wyświetleń
4773 teksty
34 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!