Menu
Gildia Pióra na Patronite

słowa

lepią mi się słowa
nie do tych języków
które dziś
rozumiem

oddycham i plączę
powietrze

unieść się
nie umiem

13 967 wyświetleń
88 tekstów
29 obserwujących
  • szpiek

    25 March 2023, 06:42

    Mój przeważnie matematyczny mózg zabrał się za ten wiersz i zastanawia się nad niewiadomą "unieść" 🙂
    Unieść się w powietrze?
    Unieść się gniewem? Gniew dobra czasem rzecz
    Unieść coś/kogoś
    Unieść - podnieść się
    Chyba każde znaczenie pasuje do równania.

  • PetroBlues

    11 June 2019, 13:28

    Cieszę się że znowu piszesz tu...i nie tu :)

  • zatopiony.wrak.

    28 March 2019, 18:29

    K.
    połykaj
    (:

  • 27 March 2019, 19:19

    Połykam całe.

  • zatopiony.wrak.

    25 March 2019, 14:58

    znaczenie mają tylko razem

    szanuję