Menu
Gildia Pióra na Patronite

Hospicjum

Lekarz mówi terminalny pacjent
A ja trzymam Cie za rękę
ja mówię inaczej
Splatasz ze mną palce
boli - Ty wciąż walczysz
Twoje oczy przepełnione smutkiem
Patrzą na mnie z nadzieją
A ja nie potrafię pomóc Ci żyć
Pomagam Ci umrzeć w spokoju ...

dedykuje moim pacjentom, mojemu hospicjum

3626 wyświetleń
29 tekstów
7 obserwujących
  • atina-beata

    9 March 2014, 22:59

    Dziękuję

  • krysta

    9 March 2014, 22:53

    Wymowny wiersz - słowa chwytają za serce ...

    pozdrawiam :)