Menu
Gildia Pióra na Patronite

***

Lęgowy pasożyt milicjanta
podrzucony do wspólnego gniazda
Bezmyślnie pałujący
niewinnych pod porękę
posadzony z kumoterstwa na urzędzie
ku potrzebie białoruskiej premii
z ramienia upartyjnienia u czerwonej gwardii
wypasiony brzuszek emeryturka wcześniejsza
dla rozrywki polowania na niewygodne poetki
przypięta do pasa wypasiona giwer ka

W ramach ochrony nad niebieskim ptaszkiem
mała szkodliwość czynu w zamian bura
dla samotnej matki w jej własnym domu
czy to tylko atrapa nie to policjant wybrakowany
za panowania komuny do pilnowania bezprawia
na posterunku znajomości z nadania powołany

Rasowy morderca duchowy
ujadający kundel od synalka
parasola ochronnego wybitny znawca
jak i od uśmierzającego nie tylko poetów
na wiek wieków paralizatora zwycięscy
duma osiedlowa na etacie wychowawcy


Jako wybitna pomoc ratująca
jako intelektualny ciemnogród
jako taktowne beztalencie
jako lęgowy pasożyt kukający
w nieustającej zmowie milczenia
po pobratymcu ez beku
pokutującym na obrzeżach
upadłego landu
gminnego kumoterstwa

25 512 wyświetleń
697 tekstów
16 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!