Menu
Gildia Pióra na Patronite

Lecz widocznie można
żyć bez Ciebie
pomiędzy Tobą i brakiem
ust

I można się kłaść
bez Ciebie
w źrenicach

I wcale nie muszę
pragnąć
tak bardzo Ciebie
obok

Bo widocznie można żyć
bez tej tęsknoty
która uciska mi żebra
tak je ciasno oplata
aż boli

I można nie myśleć
o Tobie
wciąż

Żyć normlnie

tylko po co

zamykać oczy
i uciekć myślami
od głosu, którego
pragnę słuchać

od oczu, w których
chcę utonąć

od ciała
które moim
już jest

po co

mam udawać
że nie kocham
Ciebie

skoro to uczucie
rozpala mnie
od środka

i po co

mam się budzić
bez tęsknoty
do ust tak słodkich
jak Twoje

Lecz mimo że można żyć
bez Ciebie

to ja położę się obok
i razem będę z Tobą oddychać
powietrzem
tak ciepłym i lekkim

i nie odejdę nagle
jak cień

wyszeptam tylko
cicho kilka liter
w przedsionku

i zniknę, by wracać

wciąż

~ dedykowane

* inspiracja : Maria Pawlikowska - Jasnorzewska

18 030 wyświetleń
262 teksty
63 obserwujących
  • Angelek

    23 December 2012, 19:34

    Uwielbiam

  • 22 December 2012, 23:19

    Gdy w końcu już wracam do Niego ... to lekko mi i pięknie ;)

    Dziękuję.

  • giulietka

    22 December 2012, 23:14

    Piękna lekkość słowa pod ciężarem uczuć.
    Wiersz wyjątkowy, jak inspiracja;)

  • 22 December 2012, 21:24

    Była wyjątkowa.

    Dedykacja dla kogoś wyjątkowego.

    Awatar wyszukał mi wujek Google ;)

  • 22 December 2012, 19:20

    Prezent się udał:)

    Cudny wiersz.

    Pozdrawiam.

  • 22 December 2012, 19:18

    Natalko,

    starałam się jak mogłam, bo to prezent dla kogoś wyjątkowego ...

    Pozdrawiam.

  • 22 December 2012, 19:17

    Wesołych świąt ... pełnych szczerych słów. Pięknych słów.

  • 22 December 2012, 19:17

    Przecudowny wiersz.

    Brak mi znów słów, bo jest tak piękny, że do oczu napłyneły mi łzy...

    Pozdrawiam miluśko:)

  • CzerwonaJakKrew

    22 December 2012, 19:16

    Pięknym prezentem nas obdarzyłaś…..

    Wesołych świąt…..

  • 22 December 2012, 18:55

    Dziękuję

    i życzę wesołych świąt ;)