Menu
Gildia Pióra na Patronite

Zniewolenie

Lecieć
nie odrywając się od ziemi
ponad tymi co potrafią
ale nie chcą
ściśnięte umysły
kajdanami prozaiczności
do ziemi przykute
w pustej walce
na depresyjny szczyt
łamią sobie karki
w dążeniu do wielkości
tak małej
ślepi na to co mają obok
zbyt śmiali
za mało odważni
by sięgnąć po szczęście

1405 wyświetleń
21 tekstów
10 obserwujących
  • 6 July 2015, 12:18

    Dziękuję, Malusia :)

  • Malusia_035

    6 July 2015, 12:08

    bardzo wymowny ,ale mi się podoba :)

    Pozdrawiam Cieplutko :))

  • 4 July 2015, 13:22

    Bardzo dziękuję Krysiu za tak przychylne słowa.. :)
    Wzajemnie, miłego weekendu :)

  • krysta

    4 July 2015, 11:56

    mocny wiersz, przykuwa uwagę...
    jak i Twój styl pisania, jakbym czytała swoją ulubienicę...
    miłego weekendu :)