Menu
Gildia Pióra na Patronite

01.09.1939r

Lecą bomby słychać świst, zimne błyski nieba.
Jestem tu lecz wciąż Twój, mały okruch chleba.
Walka trwa śmierć nas goni, ty zaś otulona troską.
Krew przyjaciół zmywa łzy, oni nie zdążą dorosnąć.
Kocham Cię dlatego walczę, jeśli zginę to nie darmo.
Wiedz jedyna ja nie tchórz, wróg nie złapie mnie za gardło.
Kiedyś może powiem sam, lub tą kartkę znów przeczytasz
Wstaję idę w dłoni broń, abyś ty mogła oddychać....

14 737 wyświetleń
139 tekstów
2 obserwujących
  • giulietka

    30 August 2015, 07:45

    Poruszający...